Nieuws

Zien en gezien worden...

  • Geplaatst door J.V.
  • 26 jan 2018

Onder het motto 'zien en gezien worden' werd ons voertuig afgelopen week voorzien van deze prachtige belettering. Het nieuwe design maakt van het voertuig niet enkel een rijdend visitekaartje, maar zorgt in combinatie met de nieuwe zwaailichten ook voor een betere zichtbaarheid! Niet onontbeerlijk wanneer men metingen uitvoert op of langs de openbare weg…

Lees meer


Algemene invoering van de omgevingsvergunning

Op 1 januari 2018 gaan alle steden en gemeenten in Vlaanderen van start met de omgevingsvergunning. Er zullen dan geen aanvragen meer in het loket Digitale Bouwaanvraag kunnen ingevoerd worden. De omgevingsvergunning verenigt en vervangt de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Ook verkavelingsvergunningen maken er deel van uit. De vergunningsaanvraag gebeurt digitaal via het Omgevingsloket dat alle tests heeft doorstaan en nu op punt staat.

Lees meer


Vlaamse regering schaft klein en groot beschrijf af: dit verandert er

Gedaan met klein en groot beschrijf. Wie in de toekomst een huis koopt, zal daar sowieso zeven procent registratierechten op moeten betalen. Dat heeft de Vlaamse regering afgelopen nacht beslist tijdens de laatste ministerraad van het jaar. Er wordt wel in een compensatie voor kleine huizen voorzien. “Het huidige systeem was achterhaald”, aldus minister van Financiën Bart Tommelein (Open VLD).

Lees meer


Elke woning in Vlaanderen krijgt een digitaal paspoort: de "woningpas"

Elke woning in Vlaanderen zal volgend jaar een "woningpas" krijgen, dat moet een digitale map zijn met daarin alle bouwvergunningen, energiecertificaten en andere documenten. Daarnaast zal ook elke woning een energielabel krijgen van A tot F, net zoals elektrische toestellen.

Lees meer

Contacteer ons

info@landmetervanloffelt.be
+32 (0)499 70 56 16

Maatschappelijke zetel

Bentstraat 46
3590 Diepenbeek
(op afspraak)

Volg ons
© 2017-2018 Landmeterskantoor Vanloffelt - Alle rechten voorbehouden.