Plaatsbeschrijving bij huur

Staat van bevinding bij aanvang huurceel

Ten einde discussies te vermijden omtrent huurschade te vermijden, dient er bij aanvang van de huur een plaatsbeschrijving opgemaakt te worden. Deze plaatsbeschrijving is een schriftelijke vaststelling van de feitelijke situatie van de woning.

De opmaak van deze tegensprekelijke, omstandige plaatsbeschrijving is bij wet verplicht sinds 18 mei 2007 (art. 1730 en 1731 van het Burgerlijk Wetboek).

Het opmaken van de plaatsbeschrijving bij huur wordt best uitgevoerd tijdens de periode dat de woning nog niet bewoond is, maar kan ook gebeuren tijdens de eerste maand van bewoning. Het proces-verbaal van de plaatsbeschrijving dient bij de huurovereenkomst gevoegd te worden én ter registratie aangeboden te worden bij het registratiekantoor.


Offerte aanvragen?


Wenst u een vrijblijvende offerte voor een plaatsbeschrijving bij huur? Klik dan op onderstaande knop en vul het offerteformulier in. Wij nemen vervolgens spoedig contact met u op.

Heeft u vragen?


Heeft u vragen betreffende plaatsbeschrijvingen bij huur of onze diensten in het algemeen? Heeft u niet gevonden wat u zocht?
Wij helpen u graag verder!

Contacteer ons

Contacteer ons

info@landmetervanloffelt.be
+32 (0)499 70 56 16

Maatschappelijke zetel

Bentstraat 46
3590 Diepenbeek
(op afspraak)

Volg ons
© 2017-2018 Landmeterskantoor Vanloffelt - Alle rechten voorbehouden.